Månadsrapport

En månadsrapport om dagsläget med hästarna i stallet.

April 2010

2010-05-08

 

2-åringar:

Creole Queen får fortsatt mängdträning och blir allt bättre. Känns stark och rejäl.

Flow Above fortsätter att utvecklas på ett bra sätt. Mängdträningen varvas numera med lite rundbanejobb.
 
Fritiof Piraten har gått framåt i sin träning och är en talangfull häst. Kommer att gå premielopp under maj månad.

Let’sdancetango fortsätter att mängdtränas då hon har vuxit mycket. Hon har varit förkyld i omgångar och har därför fått stå över lite och därmed får hon vänta lite med fartträningen.

New ProudNew Proud (bilden) har tränat på kontinuerligt och går framåt hela tiden. Varvar numera mängdträningen och rundbanejobb med intervaller på rakbanan. På rundbanan har han visat 1.33/2000 meter.

New Royalty visar bra framsteg och fast han kom i vagn sent är han ikapp årskamraterna. Har börjat gå rundbanejobb och visat bra styrka på 1.40/2000meter.

Olzons Ligist har besvärats av förkylningar och tränats lite lugnare, men är sedan ett par veckor igång med träningen och visade fina takter i senaste rundbanejobbet på 1.33/2000 meter.

Olzons Luring har kommit igång bra igen efter uppehållet och det känns inte som att hon tappat någonting på det. Hon varvar mängdträning med rundbanejobb.

Russell Viper har stått över ett par veckor för en lättare sträckning. Har dessförinnan tränat bra.

 

3-åringar:

Ida’s Joy har veterinärbehandlat ett framknä och har därför stått över lite, men är igång med träningen igen och känns fin.

Jody May har tränat på riktigt bra hemma på gården. I slutet på månaden var hon på Solvalla och visade väldigt fina takter då hon löste sitt jobb på 20,5/1600 meter på ett bra sätt.

Kaizen har jobbats på med tryckvagn i skritt under månaden. Det ser ut att ha gjort honom gott då han har lagt på sig lite muskler. Är sedan i slutet av månaden igång med normal träning med de andra hästarna och känns fin.

Knick Ovel har skött träningen på bra sätt och går framåt hela tiden. Har varit på Solvalla och tränat 22,5/1600 meter på bra sätt. Lämnade stallet i början på maj.

Olzons ClaraOlzons Clara (bilden) sköter träningen på bra sätt och känns stark och rejäl. Har varit på Solvalla och tränat 22,5/1600 meter men var lite trög den dagen på grund av brunst.

On Cloud Nine har utvecklats på ett mycket positivt sätt. Visar bra styrka i rak- och rundbanejobben.

Trottningen sköter träningen på ett bra sätt och det känns som att hon tar åt sig träningen på ett bättre sätt nu efter knäoperationen. Visar fin styrka i rundbanejobben i 1.30-tempo.

Valles Emile har utvecklats mycket under våren och tagit till sig träningen på ett bra sätt. Har varit in till Solvalla för första gången och visade då 23,5/1600 meter på ett positivt sätt.

Wendy Viper har fått lite veterinärbehandling. Är igång och tränat på rakbanan och visar fina takter i 1.35-tempo.

 

4-åringar:

Ashoka gick inte lika bra som vi hade förväntat oss i ett jobb på Solvalla och behandlades efter det. Efter lite vila känns han återigen fin i sina jobb.

Magic Rex gjorde årsdebut på Solvalla under månaden och slutade tvåa då. Efter lite trafikproblem 500 kvar spurtade han bra på upploppet. Han har sedan tränat på och kommer att starta vidare i maj. Det känns som att han kommer att få ett fint år i år.

No More Headache har tränats igång försiktigt efter sin halsoperation och har tränat på bra. Har varit inne på Solvalla ett par gånger och som snabbast gått 17/1600 meter på bra sätt. I träningen känns det som att halsoperationen har gett ett lyckat resultat och vi hoppas att det ska visa sig så även när det blir skarpt läge i tävling.

Piova Kronos visade fina takter i ett jobb på Solvalla då hon med spända linor visade 18,5/1600 meter. Anmäldes därför till kval. I värmningen var hon lugn och fin men när det blev allvar fungerade hon inte och galopperade. Lämnade stallet i början på maj.

Texas Flickan debuterade i Eskilstuna från spår 12 och kom i mål som femma på 19,8, men presterade inte riktigt som vi hade förväntat oss. Därför har hon fått träna på under månaden och känns fin i träningen. Hon har även visat bra styrka i ett jobb på Solvalla på 18,5.

 

5-åringar och äldre:

Cash or Credit var i början på månaden på återbesök hos Anders Ekfalk där det konstaterades att hans halsproblem består. Lämnade stallet under månaden.

First Eleven L. har fortsatt träna på med sin mängdträning men har haft problem med en hovspricka som har fixerats. Visar bra spänst och styrka. Har som planerat lämnat stallet och gick över till Stig H Johanssons träning i slutet på månaden.

Ivan Tilly har skött träningen på ett bra sätt. Som planerat lämnade han stallet för att gå tillbaka till Stig H Johansson dit han åkte i mitten på månaden.

Scratch My Back är behandlad och har vilat.